Kennel Kubicon

Kausjärventie 123
37570 LEMPÄÄLÄ

Jaana Federley
040 733 4115

jaana.federley@gmail.com

 

Olen Jaana Federley, pitkänlinjan koiraharrastaja Tampereelta. Lempäälässä olemme asuneet jo 18 vuotta metsässä järven rannalla, omassa rauhassa.

Perheeseemme kuuluu kaksi saksanpaimenkoiraa, kaksi westietä, muutama kissa ja tietenkin me vanhemmat sekä kaksi teini-ikäistä lasta.

 

 

Pentueet syntyvät ja kasvavat meillä ”vihreässä huoneessa” olohuoneen vieressä olevassa huoneessa omassa rauhassaan. Kuitenkin niin, että heti kun jalat kantavat ja kiinnostus kasvaa, pääsee olkkariin tutkimaan kodin asioita.

 

Pennut kasvavat perheen keskellä, kuullen, nähden ja aistien kaikkia kodin asioita. Pennut tutustuvat ikätasonsa huomioiden vieraisiin ihmisiin ja vaikkapa perheemme kissoihin.

 

 

Yritän kiteyttää muutamalla lauseella ajatuksiani näiden lempirotujeni kasvatuksesta.

 

Pyrin kasvattamaan saksanpaimenkoiria, jotka kykenevät toimimaan niin työ- kuin harrastuskäytössä parhaalla mahdollisella tavalla.

Terveydelliset ominaisuudet, niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella, ovat minulle hyvin tärkeätä jalostusmateriaalia valitessani. 

Käyttöominaisuuksien vaaliminen ja kehittäminen on mielestäni kaikkein tärkeintä saksanpaimenkoiran jalostuksessa.

Saksanpaimenkoira on hieno kokonaisuus, paras maailmassa!

 

​********************************************************************

 

Tavoitteenani on kasvattaa terveitä ja rotumääritelmän mukaisia valkoisia länsi-ylämaanterrierejä. Tässä rodussa arvostan myös upeaa luonnetta ja terveyttä.

 

Westie on oiva kaveri tietenkin näyttelyistä kiinnostuneille mutta myös agilityyn, rallytokoon, koiratanssiin jne.

Ennen kaikkea westie on koko perheen lemmikki ja perheenjäsen, se nauttii suunnattomasti ihan tavallisen kotikoiran roolista.

 

*************************************************

 

Pennut luovutetaan uusiin koteihin aina eläinlääkärin tarkistamina, mikrosirutettuina, madotettuina sekä rekisteröityinä hoito-ohjeiden kanssa, unohtamatta laadukasta penturuokaa. Niillä on myös pentuevakuutus matkassaan.

 

Olen allekirjoittanut Suomen kennelliiton kasvattajasitoumuksen 13.11.2012 ja pentueeni täyttävät westieiden JTO:n määräykset. Kuulun Westiekerho ry:n suosittelemiin kasvattajiin.

Minun yhteystietoni löytyvät Westiekerho ry:n kasvattajalistalta http://www.westiekerho.fi/kasvattajat/kasvattalista/

 

Olen Saksanpaimenkoiraliiton kasvattajakoulutuksessa mukana ja tavoiteena on valmistua SPL-kasvattajaksi vuonna 2020.

 

Suomen kennelliitto on myöntänyt minulle kennellnimen Kubicon vuonna 1991, jolloin ensimmäinen saksanpaimenkoirapentue syntyi. Kubicon K-pentue. Siitä kaikki alkoi ja matka jatkuu…

 

Jaana

 

 

©2022 Kennel Kubicon